Steeds meer mensen werken (gedeeltelijk) thuis. Enerzijds komt dit door de Coronacrisis, anderzijds is ‘het nieuwe werken’ een trend die reeds al ingezet was. Het lijkt in eerste instantie verleidelijk om thuis op een keukenstoel of een bestaande bureaustoel te gaan werken. Toch kan dit meubilair op de langere termijn voor fysieke klachten zorgen. Een ergonomische werkplek is dan ook aan te raden, hiermee blijft een medewerker fysiek in orde en hebben ze op de lange termijn ook nog plezier in het thuiswerken.
Meer werkplezier
Een fijne werkplek zorgt gegarandeerd voor meer werkplezier. Als je op meubilair werkt dat niet op jou is afgestemd, kan dit leiden tot bijvoorbeeld nekklachten of gewrichtspijn. Dat kan worden voorkomen door te kiezen voor een ergonomische bureaustoel en ergonomisch bureau voor medewerkers die veel thuis werken. Deze meubels zijn namelijk op de medewerker afgestemd en geven de ondersteuning die nodig is. Medewerkers blijven hierdoor klachtenvrij, dit zorgt voor meer werkplezier.
Beter presteren
Ergonomische meubels zorgen ervoor dat medewerkers ook aan het einde van de dag nog gemotiveerd zijn om te werken. Er wordt beter en meer gepresteerd. Sowieso zal het ziekteverzuim lager komen te liggen, doordat fysieke klachten worden voorkomen. Dit is goed voor het bedrijf, maar zeker ook voor de werknemer. Individuele, betere prestaties kunnen leiden tot een hoger salaris en promotie. Ook kan een medewerker hierdoor sneller doorgroeien in een bedrijf.
Fit door het leven
Als medewerkers kunnen beschikken over een ergonomische werkplek, blijven ze fit. Aan het einde van de werkdag heb je bij een ergonomische werkplek geen fysieke klachten, waardoor je ’s avonds ook nog zin hebt om wat te gaan doen. Denk hierbij aan wandelen of fitnessen. Op de lange termijn heeft dit ook voordelen; als een werknemer met pensioen gaat hoeft diegene niet bang te zijn voor chronische gewrichtspijn of andere klachten. Fit door het leven met een ergonomische werkplek; goed voor de werknemer, maar zeker ook voor het bedrijf. Het ziekteverzuim ligt hierdoor namelijk ook een stuk lager. Voor het bedrijf heeft dit als voordeel dat er bijvoorbeeld geen uitzendkrachten hoeven te worden ingehuurd om ziektegevallen op te vangen. Dit scheelt inwerktijd en hoge kosten.