Kleding bedrukken is iets wat veel gebeurt. Zo voorzien bedrijven werkkleding vaak van hun logo en contactgegevens, terwijl sportteams kleding laten bedrukken met het logo van de club. Lijkt het je zelf ook wel wat om kleding te bedrukken? Dan wil je het ongetwijfeld in één keer goed doen. Het kost je namelijk onnodig veel geld als er iets misgaat. Wij behoeden je hier graag voor. Daarom zetten we hier de grootste valkuilen bij kleding bedrukken op een rijtje.
Kleding van slechte kwaliteit kopen
Nadenken over het bedrukken heeft weinig zin als je nog geen kleding hebt. Ga daarom eerst op zoek naar kledingstukken die je van bedrukking wilt voorzien. Dit brengt ons bij een eerste valkuil, want veel mensen besteden weinig tijd aan de zoektocht. Het risico hiervan is dat je kleding van slechte kwaliteit koopt. Laat je deze bedrukken? Dan kan het eindresultaat tegenvallen. Bovendien is het altijd maar de vraag hoe lang bedrukking op kleding van slechte kwaliteit blijft zitten.
Niet nadenken over de kleuren
Wie kleding wil bedrukken, moet over verschillende zaken nadenken. De kleuren zijn hier een goed voorbeeld van. Helaas gebeurt dit lang niet altijd. Zo worden er in de bedrukking geregeld vergelijkbare kleuren gebruikt als de kleur van de kleding. Het gevolg hiervan is dat (delen van) de bedrukking mogelijk niet of nauwelijks opvallen. Reden genoeg om voor voldoende contrast te zorgen tussen de kledingkleur en de bedrukking.
Lage resolutie van het drukbestand
Voor een T-shirt bedrukken kun je zelf langsgaan bij een drukkerij, maar je kunt dit tegenwoordig ook online regelen. In beide gevallen word je vaak gevraagd om zelf een drukbestand aan te leveren. Op zich stelt dit niet zoveel voor, maar de kwaliteit van de bestanden laat nogal eens te wensen over. Lever je een bestand in lage resolutie aan? Verwacht dan niet dat de bedrukking uiteindelijk wel scherp op je kleding komt. Zorg er daarom altijd voor dat de resolutie van het drukbestand hoog genoeg is.
De verkeerde bedrukkingstechniek kiezen
Kleding kan vaak op verschillende manieren bedrukt worden. Transferdruk, zeefdruk en borduren zijn voorbeelden van bedrukkingstechnieken die vaak gebruikt worden voor het bedrukken van kleding. Omdat niet iedere techniek geschikt is voor elke stof, verdiep jij je hier goed in voordat je een keuze maakt. Kies je voor de verkeerde bedrukkingstechniek? Kijk er dan niet van op als de bedrukking snel loslaat of vervaagt.
Je laten leiden door de prijs
Wil je graag een hoodie bedrukken, maar mag dit niet te veel geld kosten? Dan ga je op zoek naar een partij die jouw kleding voor weinig geld kan bedrukken. Je vindt vast een goedkope drukker, maar het is niet verstandig om je door de prijs te laten leiden. Als je weinig betaalt voor het bedrukken van kleding, is het maar de vraag hoe het met de kwaliteit gesteld is. De bedrukking kan bijvoorbeeld snel weer loslaten en dat is niet wenselijk. Bij drukkers waar je iets meer betaalt, hoef jij je hier meestal geen zorgen over te maken.